Hei.
Ti-am citit si eu poezia si sper sa nu te deranjeze comentariul meu.
Ai niste greseli pe-acolo, o sa presupun ca sunt doar de tastare.
Ar fi bine dac anu ai folosit cifrele arabe in ce scrii, pune-le cu litere. Mai ales ca aveai acolo "2", nu e o cifra lunga.
De ce dupa fiecare vers e punct? Se opreste brusc propozitia si asta ii scade din farmec. "la la punct. la la la punct. la la punct." E deranjant. Te-as sfatui sa pui mai multe virgule, incearca niste linii de pauza (dar sa nu abuzezi de ele) sau, daca nu se nevoie de semne de punctuatie, lasa fara, o sa vezi ca daca reciti poezia, o sa sune mult mai bine.
- Citat :
- Dar nu si viata mea netraita.
Versul asta suna un pic ciudat, e vorba de exprimare. Am inteles ce ai vrut sa spui, ca ea isi traieste viata in continuare, chiar daca tipul nu ii impartaseste iubirea. Insa nu te-ai exprimat bine, nu stiu cum ai putea sa spui exact ca sa se inteleaga, ca nu ma pricep sa scriu poezii.
Per total, nu vreau sa te superi pe mine, dar poezia nu m-a atins. Poate e si faptul c ain general sunt pretentioasa la poezii. Insa versurile mi s-au parut banale, iar rimele mai mult m-au deranjat.
Ar fi fost frumos sa bagi mai multe figuri de stil, am vazut ca ai bagat niste metafore acolo, ar fi mers si niste epitete, poate comparatii sau hiperbole, antiteze... Stiu eu, sa compari felul in care se simte ea cu ceea ce crede ea ca simte el sau nu stiu. E o idee.
Ai grija cu rimele, nu toate poeziile trebuie sa aiba rime. Ele trebuie sa sune bine si sa transmita o anumita stare, poezia nu trebuie sa aiba rima sau masura, iar ritmul nu trebuie sa fie neaparat trohaic sau iambic, pot fi si amfibrahic sau dactilic. Asta asa ca un sfat, ca sa nu te legi neaparat de conventiile poeziei pe care le-ai observat tu la multe poezii pe care le-ati studiat, sa zicem, la scoala pana acum.
Oricum, felicitari pentru poezie si succes pe viitor cu ce mai scrii. Sper sa tii cont si de sfaturile mele. :]