Ceau! :3
Ultimul desen mi se pare cel mai bine lucrat. Cât şi cel color cu tipa aceea care zâmbeşte.
În mare parte ai probleme cu proporţiile, de ex la primul desen părul tipului pare turti şi de aceea ţi se pare că îi este deformat capul. Părul e mai voluminos doar cu câţiva centimetrii (mai în sus) decât capul. La asta te-ai descurcat , dar la felul în care ai făcut acele şuviţe şi cum ai turtit în sus, pare deformat... sper că mă înţelgi, cu toate că m-am încurcat un pic la descriere. : )) + Narul pare într-o parte, defapt aşa este, încearcă să fie mai atentă şi înainte de a desena totul, fă o schiţă, ma amănunţită. După să adaugi restul elementelor.
Cel de-al doilea desen este destul de schiţat şi dezordonat. Greşelile cele mai mari sunt faptul că la fata aceea şi la tipul de lângă ea, care stă spate la spate, au plamele mari cât capul, normal palma e de la bărbie până la sprâncene (asta ca când o pui pe faţă, ca să-ţi dai seama de mărimea ei). La tine depăşesc şi fruntea. Sunt prea mari. În rest îmi place că ai desenat mai multe persoane într-un desen.
La al treilea cu tipa care zâmbeşte, pot spune că anatomia e mai OK.
Cu toate că modul în care ai colorat este dezordonat, cel mai bine este să dai peste totul cu el fără oprire şi când vine vorba de shade(umbre) alegi porţiunea şi haşurezi uşor în sus, în jos în drepata, îns tânga, dar tot uşor, după mai apeşi puţin.
În rest aşa e cute tipa şi îmi plac buzele mult.
Al patrulea desen: ooomm mâna e prea gigantică (şi eu mai greşesc la mână, deci stai calmă), cred că ştiu cum ai vrut să fac, mă gândesc: presupun că tipa stătea mai în spate, iar mâna ei e mai mare fiindcă pe ea pune mai mult accent.
Ideea este, dacă aşa doreai să faci atunci puteai să o dai mai în spate pe fată (adică o desenai mai mică) dar asta însemna să faci braţul şi după palma (e destul de greşită şi prea groasă). Însă timpul ne învaţă pe toţi.
La ultimul desen: trebuia să fai şi umărul celălat, căci aşa mâna aceea care ţine masca, pare că iese de nicăieri, trebuie să aibe o legătură. ^^
La desenul acesta nu prea am ce comenta, e destul de reuşit, ami ales faţa , cu toate că palma e prea groasă. În rest e ok aşa.
--
Sper să înţelegi ce tot am bolborosit eu pe acolo.
Tu mai trebuie să lucrezi la proporţii şi la mâini. Nici eu nu sunt atât de bună... mai am greşelile mele. Ţi-aş recomanda să te uiţi pe tutorialuri, sunt de ajutor şi înveţi multe, cât şi poze. Oricum îmi place cum desenezi.
Sper să mai aduci. Succes!!