Păi l-am citit şi pe alt site(se ştie), las acelaşi com.
Nu prea ai specificat cum ai dori să fie critica, dar mă gândesc că nu o vrei foarte dură. Bine îţi spun că asta mai şi depinde de felul în care scrii, dar la tine totul e în regulă. :]
E cam scurt capitolul, normal ar trebui să scrii mai mult. Nu te opri şi tu aşa cum fac totiţi la momente "culminate" - care sincer nu prea mai sunt, din moment ce ideea este cam uzată şi prin cap ne trece cine ar putea fi indivizi.
Dacă nu mă înşel am citit ceva din ficul tău, dar era pe alt site. Hm...Nu mai ştiu. : )) Revenim:
În primul rând nu mai scrie "Sakura P.O.V" sau mai te introduci pe tine pe acolo.
Poţi specifica din ce perspectivă vei scrie, în comul de început al autorului. Şi mai este ceva, din moment ce ai băgat în poveste acolo autoarea (care eşti chiar tu) - vei merge pe ideea de scriere la pers. III-a. Decidete la ce persoană doreşti încă de la început, nu mai introduce aşa aiurea persoane sau naratori, care să intervină cu o mică descriere, ce nu îşi are rostul.
Puteai să spui tot din perspectiva fetei, adică la pers. I-a aşa: "Dimineaţa a sosit mai repede decât credeam. Soarele îşi începuse ritualul de vărsare al razelor aurii asupra oraşului în hibernare, pentru al trezi la viaţă. Trilul păsărilor a început concertarea încă din zori, înveselind atmosfera.
Într-o casă, mai precis într-o cameră lila întunecată încă de umbre, şedeam eu, adormită şi furată de somn, în pat. Părul îmi stătea răvăşit pe pernă, iar ochii îi mai deschideam alenea.
Simţeam că avea să fie o zi specială şi că ceva sau ami precis cineva avea să-mi schimbe destinul, viaţa..." - Am mai îmbogăţit puţin. Chiar dacă ţi s-ar fi părut ciudat cum că ea ar fi gândid că avea ceva să-i schimbe viaţa, nu trebuia să eziţi să scrii asta. Nu este ceva nefiresc, ci complet normal ca personajele chiar să pomenească de neprevăzute - mai ales dacă chiar lor au să li se întâmple ceva.
Şi să ştii că suna bine şi la persoana a-III-a dar asta ar fi însemnat să scrii totul la persoana aceea.
Mă înţelegi sper.
So... se pare că iar dau de aceiaşi caracterizare deja devenită "stupidă" printre toate ficurile şi se pare că şi la tine.
Nu mai începe să descrii fiecare detalii aşa la personaje: am nu ştiu câţi ani, părul aşa, ochii aşa...so weiter.
Poţi nici să nu scrii toate acelea încă de la începu sau primele 3 capitole. Poţi mi bine şi îţi indic fiindcă consider că aduci mai mult suspans, mai mult mister să: descrii aşa lent, pe fragmente scurte, nu întra în forţă cu o astfel de prezentare a personajelor. Sincer îmi dădeam deja seama cu cine aveam de aface... şi restul.
Aş mai putea spune... dar las` ca să văd nextul.
**Mai menţionez un lucru: nu mai scrie totul la mijloc, lasă şi tu un com al autorului ca să spui de ce scrie ficul, cum va fi etc...
Iar legat cu mijlocul - păi deobicei scrie la mijloc atunci când pui porlog sau anumite citaturi pe care le inventezi, versuri de cântece... and so on.
Şi nu cred că era necesar să scri cu italics întregul capitol... nup. Cu italics iţi sugerez şi ar fi bine să scrii doar: cuvintele în alte limbi, anumite comparaţii sau porecle mai speciale sau luate din alte limbi.