Elyy Membru Activ
Element : Sex : Zodiac : Mesaje : 406 Puncte : 506 Reputatie : 30 Varsta : 26
| Subiect: Legenda lui Mos Craciun Dum Dec 04, 2011 12:43 am | |
| Legenda spune ca Maica Domnului, fiind cuprinsa de durerile nasterii, i-a cerut adapost lui Mos Ajun. Motivand ca este sarac, el a refuzat-o, dar a trimis-o la fratele lui mai mic si mai bogat, Mos Craciun. Ajunsa la casa lui Craciun, Maica Domnului o gaseste acasa pe sotia acestuia, Craciuneasa si ii cere acesteia adapost. Craciuneasa nu a stat mult pe ganduri, insa stiindu-si sotul rau si necredincios, nu o primeste in casa si o trimite sa nasca in grajdul vitelor. Apoi, fara sa-i spuna sotului ei, Craciuneasa o ajuta pe Maica Domnului sa-L nasca pe Pruncul Iisus. Afland Craciun, acesta isi pedepseste sotia. Dar Maica Domnului printr-o minune o ajuta pe Craciuneasa sa scape de pedeapsa sotului ei. Craciun, vazand aceasta minune si afland ca in grajdul sau S-a nascut Domnul Iisus, se caieste si ii cere iertare lui Dumnezeu, devenind astfel “primul crestin”. Se spune ca el s-a cait atat de mult, incat a doua zi si-a impartit intreaga avere copiilor saraci si de atunci, in fiecare an, in Ajunul Nasterii Domnului, Mos Craciun vine cu sania trasa de reni, intra pe horn si ne pune sub brad cadourile mult asteptate. Sarbatoarea sfanta a Craciunului, cu mireasma-i de cetina de brad este incarcata de traditii si simboluri din cele mai diverse in intreaga lume. | |
|
ZuZa_Roxa Membru Activ
Sex : Zodiac : Mesaje : 1241 Puncte : 1459 Reputatie : 69 Varsta : 28
| Subiect: Re: Legenda lui Mos Craciun Lun Dec 05, 2011 10:28 am | |
| Stiu aceasta legenda si mi se pare foarte frumoasa :lol!: Craciun Fericit | |
|
● Lene Moderator
Element : Sex : Zodiac : Mesaje : 362 Puncte : 434 Reputatie : 15 Varsta : 27
| Subiect: Re: Legenda lui Mos Craciun Mar Dec 06, 2011 5:52 am | |
| Si eu stiam legenda dar este foarte frumoasa Merita citita de catre cei care nu o cunosc^^ Merry Craciun!:)) | |
|
ZuZa_Roxa Membru Activ
| Subiect: Re: Legenda lui Mos Craciun Mier Dec 07, 2011 12:00 pm | |
| Adevarat , dar oare mai sunt alte legende tot cu mos Craciun sau aceasta este originala ?! | |
|
Elyy Membru Activ
Element : Sex : Zodiac : Mesaje : 406 Puncte : 506 Reputatie : 30 Varsta : 26
| |
ZuZa_Roxa Membru Activ
| Subiect: Re: Legenda lui Mos Craciun Joi Dec 08, 2011 9:22 am | |
| Ok atunci Ho Ho Ho Merry Christmas | |
|
ღ๔ιzzιღ Membru Forum
Sex : Zodiac : Mesaje : 25 Puncte : 29 Reputatie : 2 Varsta : 28
| Subiect: Re: Legenda lui Mos Craciun Vin Dec 23, 2011 12:03 pm | |
| Stiam aceasta legenda si este chiar foarte frumoasa Imi place foarte mult. | |
|
Miranda^_^ Membru Forum
Element : Sex : Zodiac : Mesaje : 110 Puncte : 137 Reputatie : 3 Varsta : 28
| Subiect: Re: Legenda lui Mos Craciun Dum Dec 25, 2011 12:47 pm | |
| Sunt foarte multe legente, dar asta este cea mai interesanta. | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Legenda lui Mos Craciun | |
| |
|